zondag 21 maart 2010

homegrown

Toen we gisteren de wagen gingen ophalen waren we bij de babywinkel aan de voet van de heuvel (Simply Baby genaamd) (er zit toevallig ook een Simply Food op de heuvelweg naar beneden, ongerelateerd, en een Quite Simply French aan de rivier (allebei restaurantjes), ze houden hier nogal van eenvoud... (I wish!), ahum hoe dan ook...)... Toen we gisteren de wagen gingen ophalen moesten we even wachten in de babywinkel en hebben we maar een beetje rondgekeken, zoals dat gaat. Simply Baby is een positieve uitzondering qua babywinkels hier in het noordwesten. Waar het babygebeuren in Nederland een ware designer lifestyle happening lijkt te zijn, met lichte winkels en prettige atmosferen en testbanen voor de kinderwagen van verschillende bestrating en loungy koffie corners en niets-is-te-gek voor onze nieuwe gadget baby is het hier een vreemde mengeling van pragmatisme (je koopt wat je kunt vinden, niet moeilijk doen) en onnodige opsmuk (de dingen die je kunt vinden hebben liefst een schreeuwerige opdruk maar eenvoudige katoenen witte stapelgoed rompers en hydrofiele luiers (ik heb me van twee kanten laten verzekeren dat die onmisbaar zullen blijken te zijn), zoals we dat gewend zijn van de HEMA zijn onmogelijk te krijgen). Hoewel ik de wegen beter en beter leer kennen gaat het nog weleens mis.

Zo gingen we een paar weken geleden helemaal naar Morecambe omdat daar een gespecialiseerde zaak zou zitten. Ik hoopte al stiekem op een testbaantje met kiezels, of op zijn minst een uitzetlijst, aangereikt door een vriendelijke juffrouw met ervaring doch een geruststellende hipheid. In plaats daarvan werden we gegroet door de eigenaar: leren jekkie, tabaksgeur, flinke krulsnor. . Alsof je iets half crimineels ondernam, zo stapte je daar van de stoep door de deur van het toch best mooie victoriaanse pand zomaar in een louche loods, koud en van tapijt voorzien, en walmend naar febreze. Nog niet een half testbaantje, en overal prints en polyester... Niet wat ik me van het babywezen had voorgesteld. We konden niet snel genoeg wegkomen, op beleefde wijze natuurlijk zoals dat hoort in Engeland.

De Simply Baby heeft ook geen testbaan, en ook geen koffiehoek. Er ligt wel vloerbedekking en je kunt bijna niet bewegen zo vol staat het met wagens en aanverwanten. Maar de verwarming staat aan, het personeel is heel aardig en kundig en ook nog best wel hip voor een stadje dat toch zo dicht bij het Lake district ligt (uniform hier is de outdoorjas immers). En ze hadden er dit: een serie speeltjes van het merk Silver Cross, uit Yorkshire (om de hoek dus): de homegrown collectie. Speeltjes met als thema de groententuin en terug naar de natuur uitgevoerd in knusse retrostofjes (een bonestaak als ophangsysteem, een bloemkool als hoofdkussentje!)Hoe kom je erop? En dat is dan ook wel weer erg engels, die obsessie met de allotment. Jong geleerd...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten