donderdag 11 april 2013

pasen

is het alweer april? wat?
nee!
Je zou het aan het weer van de afgelopen weken niet afzien, maar gelukkig is het nu langzaamaan beter aan het worden.
Pasen is voorbij en de paasvakantie dus ook. Aoife had de week voor en na pasen vrij van de creche, e ik geen nakijkwerk meer, dus we konden proberen goed uit te rusten en bij te komen en Fergus goed te voeden. Een beetje tegen intuitief ben ik Fergus minder vaak gaan voeden, zowel overdag als 's nachts (dat wil dus zeggen dat Padraic hem mag sussen als hij 'te voreg' wakker wordt) zodat hij dan met wat meer verve zou eten en ook langer door zou drinken en tot de achtermelk zou komen. Ook al is men tegenwoordig een beetje verdeeld over de hele voormelk achtermelk theorie (de voormelk zou wateriger zijn om de dorst te lessen en de achtermelk, na een poosje voeden, vetter om de voedingsstoffen te geven), het heeft geholpen. Afgelopen donderdag woog Fergus 190 gram meer, en dat is meer dan zijn gemiddelde wekelijkse toename in gewicht, dus iedereen was blij, en ik zweer het je, Fergus zelf ziet er ook al echt iets ronder uit!
Aoife en Ellen ('my best friend ellen') hebben naar aloude Engelse traditie Easter Bonnets versierd:
Granny en grandad kwamen langs om met Aoife te spelen voordat ze op vakantie gingen naar Boston.

Op stille zaterdag was er een paasfestival op Dalton Square, georganiseerd door alle kerken van de stad. Er was poppenkast, grabbelen, schminken, barbecue, taart en muziek, en Aoife vond het geweldig (a big party). We kregen haar zover dat ze ook wel een vlinder op haar toet wilde, maar toen ze eenmaal het resultaat in de spiegel zag was het een duidelijk 'mydontlikeit' en moest hij eraf- Nog voordat ik er een foto van kon maken! (toegegeven, de dame die haar schminkte was ook niet bepaald een talent!)

Aoife heeft een boek van Jip en Janneke dat haar door de seizoenen loodst en natuurlijk gaan J&J dan ook eitjes verven, dus, 's middags deden we dat: eitjes verven

Op paasmorgen mocht ze de eitjes zoeken in de achtertuin (net als Jip en Janneke), en warempel, Aoife vond ze allemaal, én ook nog een groot chocoladeei! Wauw!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten