maandag 29 april 2013

aoife's arty farty party

Voor Aoife's feestje leek het me leuk om zaadjes te gaan planten met de kinderen, allemaal een paar bloempotjes, aarde erin doen, zaadjes erin, water geven en dan mee naar huis nemen. Een tuinierfeestje met wortelkoekjes in gemalen bourbon biscuitsgrond en met een chocoladetaart met lollybloemen erop, ik zag het helemaal voor me.
Maar het weerbericht zei: regen op komst en om nou met zes kindjes binnen met een zak potgrond in de weer te gaan leek me niet zo'n goed idee, dus was het op de valreep Een Ander Plan bedenken.

Ik was op het idee gekomen door twee dingen: ten eerste de lege witte ruimte waar voorheen de ouder badkamer zat (en in de teokomst Fergus' kamer zal zijn) en ten tweede het feit dat ik de laatste keer had in Leiden bij Flying Tiger (fantastische winkel als je die nog niet kent, een soort hippe Xenos, skandinavisch, met goedkope stijlvolle prullen - en ook handige dingen, maar vooral leuke dingen, affijn) een tekenblok gekocht met op elke bladzijde een gouden schilderijlijst geprint aan de rand. Hartstikke leuk, en dat inspireerde me om dan maar met de kids te gaan knutselen... een zelfportret misschien - en dat dan ophangen in de 'galerie'?
Samen met oma heb ik de avond voor het feestje ogen, neuzen en monden uit een tijdschrift zitten knippen en ik had roze hoofden geknipt, stukjes stof voor de kleding, een feestmuts, stickers en een lijmstift allemaal klaargezet in een beker voor elk kind, zodat ze niet hoefden te vechten om de benodigdheden, en dan wat wol in vier kleuren klaargelegd voor haartjes. Aoife is de laatste tijd meer en meer geinteresseerd in roze en meisjesachtige dingen, dus voor deze gelegenheid werd daar dan ook fijn in meegegaan, zonder het al te suikerzoet prinsesserig te maken.
Aoife's 40s feestjurk, de dag voor het feestje op goed geluk gevonden bij de vintage kraam in de Assembly Rooms, met een (dit jaar samen met oma gemaakte) feestrozet.
de partybags werden gevuld terwijl Aoife op bed lag voor haar middagdutje, we hadden blikjes met kleurpotloden, een lolly, een chocolaatje in de vorm van een wortel (nog wat restanten van het tuinierthema) en een roltoeter.

vlak voor het feestje kwamen granny en grandad en was er voor Aoife nog even tijd om iets rustigs te gaan doen in haar feestjurk:
en dan barstte het feestgedruis los, met zijn allen knutselen aan tafel


Het was geweldig om te zien hoe deze driejarigen hup een twee drie raad wisten met de pritstiften en net zo makkelijk van de aangeleverde onderdelen een gezicht in elkaar draaiden. Het resultaat was zo mooi! Wie klaar was mocht naar de oude badkamer (Fergus' toekomstige kamer) die net voor onze vakantie helemaal was opgeknapt en wit geverfd was en nu dienst deed als galerie, zijn portret ophangen - en dansen!
de kinderen deden pass the parcel in de galerie terwijl beneden de rest van de ouders en de (3!) babies even een beetje rust hadden.

daarna was het tijd voor een groepsfoto bij ieder's portret
boven vlnr: molly, lachlan, aoife, onder vlnr: ellen, leo en eric.
de kinderen gingen naar beneden waar de tafel inmiddels gedekt stond en er hapjes klaarstonden die Padraic had gemaakt:
lieveheersbeestjes
pinguins en
paddestoelen
er werd netjes aan tafel gegeten

en toen was het tijd voor zingen en de taart (ook nog in het oude thema):

na afloop stonden boven in de galerie de party bags klaar onder de portretten: 
wat een succesfeest! 




mini art critics
peuter vernissage!

gefeliciteerd Aoife, je was geweldig en zo lief op je derde verjaardagsfeestje, we zijn heel erg trots op je dat je zo goed hebt gedeeld met iedereen en zo'n lieve gastvrouw was!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten