donderdag 5 juli 2012

eerste julivisite

Iris en Daan kwamen. Leuk hoor om Iris weer eens hier te zien en wat leuk om nou eens een grote jongen over de vloer te hebben! Groot genoeg om een oogje in het zeil te houden en mee te praten, en klein genoeg om nog echt met Aoife te spelen. Ze moest wel aan hem wennen maar vond het daarna geweldig!
Naar Morecambe op woensdag voor elk wat wils: koffie (en ijs) bij Brucciani's, winkelen in Dotty's vintage emporium en stenen gooien op het strand. Het verschil tussen het retro hippe gestylde Nederland en gewoon-nog-echt-af-en-toe-charmante-vergane-glorie kan niet duidelijker zijn dan in Morecambe! (Case in point: de breiwinkel hieronder en de ijssalon die echt nog zo eruit ziet, sinds 1939 - niks retro styling: gewoon blijven gebruiken wat je al hebt!)
Dit weten ze bij de BBC kennelijk ook, want momenteel is er op maandagavond dinsdagavond de serie: Turn back time: the family, waarin drie gezinnen achtereenvolgens een week lang in een van de decennia van de twintigste eeuw leven. Ze wonen in huizen en met de (on)gemakken van toen en het geheel is opgenomen in drie victoriaanse huizen (zoals het onze- leuk om te zien hoe dat er ooit moet hebben uitgezien!) in Morecambe.
Mij deed het dagje Morecambe soms aan de film Brighton Rock denken, de kleuren op het strand, onze kleding en de blauwe papieren tassen die we bij Dotty kregen...

En ondanks die donkere luchten hadden we de hele dag mooi droog weer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten