zondag 11 maart 2012

kind erin

pyama af: een broekje en een korte versie van een jurkje van een jaren '60 patroon voor twee jarigen. ik heb de rits vervangen door een (korter) splitje en een lusje voor een knoop bovenaan tussen het beleg meegenaaid. net echt. maar niet rekbaar dus helaas waarschijnlijk snel te klein...

4 opmerkingen:

 1. Schattig zeg! Mooi van kleur ook, staat haar goed.

  (ik dacht laat ik ook maar eens reageren, ik lees hier al best lang mee en begon me een beetje en stiekeme gluurder te voelen haha)

  Groetjes,
  Daphne

  (moeder van broer(2,5) en zusje(bijna 1) uit Tilburg en eveneens liefhebber van retro en knutselen op de naaimachine.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hoi Daphne, wat leuk om te horen! Ben erg benieuwd wt jij allemaal maakt dan zoal! En heten jouw kindjes echt broer en zusje? Wat grappig en origineel!

   Verwijderen
 2. Hoi Nomi,

  Nee, hoewel Broer nog wel voorbij is gekomen maar dat past niet bij de achternaam. Ik ken wel iemand die Broer de Wolf heet, fantastisch hè?

  Mijn kindjes heten Sid en Ivy ;-)

  Het zelf naaien ben ik weer aan het oppikken, vroeger deed ik dat veel maar de laatste jaren zijn we vooral bezig geweest met het zelf verbouwen van ons huisje en de kleintjes. Het is vooral erg gaan kriebelen toen we Ivy kregen, voor een meisje kun je zo makkelijk veel leuks maken. (lekker tutten) En heb mezelf dus vorig jaar een overlock cadeau gedaan om mijn enorme bult stoffen eens wat kleiner te maken.
  Maar ik moet toegeven dat ik nog niet veel verder ben gekomen dan een paar rokjes en joggingbroekjes maken en op internet neuzen naar allerlei inspiratie haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. aha, je had ze een pseudonym gegeven... ik vond het al erg gewaagd maar ook erg leuk.
  Ik ben het helemaal met je eens hoor daphne, voor meisjes is het makkelijk kleertjes maken, maar ik ben nu ook wel aan het uitkijken naar leuke jongenspatronen, want zoveel mensen hebben daar interesse in getoond. Vorolopig doe ik alles op mijn oenige Brother trouwens, en gebruik trouw de overlock daarop (nouja, wat ervoor door moet gaan) voor de afwerking, wie weet dat daar ooit nog eens verandering inkomt. vooral met rekstoffen is het wel handiger geloof ik. Maar dan moeten we eerst de badkamer verplaatsn zodat we een extra ruimte hebben voro mijn genaai, want nu bouw ik elke keer de hele boel op inde woonkamer als aoife slaapt. dat gaat goed, maar met een overlocker zie ik niet zo snel waar ik die moet gaan latenuit het zicht...

  succes met alles!

  BeantwoordenVerwijderen