zaterdag 10 augustus 2013

lekker weg in eigen land

In november woon ik al vier jaar in Engeland! Kun je het geloven? Ik niet, het voelt veel korter, maar het is toch echt zo. En al die tijd zijn we behoorlijk druk geweest met naar binnen kijken. Aoife had een nogal militair dutjesregime, wilde twee keer per dag een paar uur slapen (geen klachten hier) maar de catch was: echt alleen maar in haar eigen bedje. Dat maakte het leven dus wel erg klein, met als gevolg dat we nu nog steeds van allerlei leuks ontdekken in de buurt!
Deze week was lekker weg in eigen land staycation week, en we zijn met de auto naar verschillende dorpjes in de buurt geweest in het prachtige zomerweer dat maar aanhoudt. (Ook een nouveauté in de afgelopen drie jaar... sinds Aoife's geboorte is het niet meer zo lang zo'n mooi weer geweest!)

naar de summer fair in Coniston:




schattige laarsjes voor Fergus gekocht daar, voor £5!! (Lake Coniston op de achtergrond)

naar Cartmel, waar fergus voor het eerst op de schommel ging:
En we wilden ook weer naar de Apple Store cafe in Wyresdale park, maar toen we daar aankwamen bleken ze op maandag dicht te zijn... Op de terugweg zijn we toen maar via 'the Lanes' gereden (de bochtige binnenwegen tussen ons huis en - overal ten zuiden van Lancaster eigenlijk), een beetje gedurfd wel want Aoife is nogal wagenziek weet u nog? Maar Het was het dubbel en dwars waard, want het is daar zo mooi! zo prachtig mooi, met heggen langs de wegen en tussen de velden (heel zeldzaam, heggen als afscheiding komen alleen in het noord en zuidwesten van het land voor, en in de buurt van Oeffelt natuurlijk), prachtige vergezichten over de baai hier en daar. Kleine dorpjes en...
Wallings ice cream factory/ tuincentrum/pudding house. Jawel, all things to all men, maar geloof me, echt de moeite waard (kijk Padraic's ogen maar eens hierboven). Iedereen die hier nog eens langskomt moet meekomen naar Wallings. Het is roomijs gemaakt van locale melk, in een schuur, en dat wordt dan verkocht in the middle of nowhere, maar het is er DRUK! Andrea kon niet geloven dat wij er nog nooit geweest waren, wat me doet denken: hmmm. ik vraag me af wat er nog meer in de buurt is waar ik niets vanaf weet? 
 o ja, en er is ook een groot veld met Alpacas daar (niet dat die hier op de foto staan, maar goed)
Verder kwamen Peter en Andrew, twee van Padraic's (vier) petekinderen, Hij nam ze mee naar het play in the park hier in Williamson Park. Robin Hood dit jaar en de jongens vonden het geweldig. En Aoife vind het geweldig om hen hier te logeren te hebben en de volgende dag met ze te gaan cricketen. De jongens waren super geduldig met haar, ook toen ze hun scoretabel voor basketbal in de war schopte.


en moet je haar zien staan als een echte pro!
Ik heb zo het gevoel dat cricket nog weleens een behoorlijk grote rol zou kunnen gaan spelen in dit huishouden... Fergus kan nu al met een rotgang dingen door de kamer gooien, en ook aan zijn reactievermogen om te vangen lijkt niets te mankeren (okee, hij vangt nog niet echt natuurlijk, maar als hij iets laat vallen is hij supersnel om het weer op te rapen, het duurt niet lang eer hij het opraakt voordat het daadwerkelijk op de grond ligt denk ik!)

Ziezo, da's alvast een beetje achterstallig onderhoud ingehaald...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten