zaterdag 17 augustus 2013

Potsdam en omgeving

Het Cognitive Science congres was in Berlijn dit jaar, en aangezien het altijd midden in de zomer valt en we vrienden in Berlijn hebben die we met oud en nieuw tegenwoordig bijna altijd mislopen bedachten we dat het wel een leuk idee zou zijn om met het hele gezin naar Berlijn te gaan. Eerst een paar dagen logeren bij Achim en Daniela in Neu Langerwisch (bij Potzdam) en dan in de stad zelf.
Achim en Daniela hebben een prachtige grote tuin, en het was heerlijk weer, dus erg fijn om een paar dagen in de tuin te kunnen zitten. De eerste avond bleek meteen een ontvangstcomite voor ons klaar te staan, want ook Adam en Ana en Birgit en familie waren nog ter plaatste. Met andere woorden:
Mijn droom, met zijn allen aan een lange tafel in de tuin eten. En zelfs Aoife at redelijk goed (alleen pasta met kaas, maar ok), iets wat ze al weken niet gedaan heeft- mijn hemel wat een gewriemel aan tafel elke dag. Achteraf bleek ze en beetje ziek te zijn, maar het eten is nog steeds een beetje een probleem, ook al is ze nu beter. We denken dat het er iets mee te maken heeft dat nu tenminste een van ons Fergus aan het voeren is en dus aandacht geeft, we proberen dus vooral geen aandacht te geven aan haar gedraaikont aan tafel, maar dat is wel heel erg moeilijk met zo'n luid meisje!
en Fergus deed zijn truuk met de work nog even dunnetjes over met een spaghetti
We sliepen met zijn allen in een kamer, weer eens wat anders, en met het warme weer en niet ideaal, maar het gign beter dan we hadden verwacht en 's ochtends vroeg is het wel zo gezellig met zijn allen in het grote bed!


De tweede dag gingen we naar Potsdam. Mooi ruimtelijk is het daar


bij de lunch was Aoife eerst een olifant
en daarna verzocht ze mooi op de foto te worden gezet:

We gingen naar het Holländisches Viertel, inderdaad erg zoals thuis:

en kochten chocoladecake. Ja die eet ze wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten