zondag 18 november 2012

het grote wachten

38 weken en twee dagen. Een paar verdwaalde weeen de afgelopen dagen. Een zonnige maar koude zondag. Gisterochtend is Padraic nog naar ikea gegaan voor de laatste badkamerbenodigdheden (voor badkamer 2 - the sequel, weet u nog.. het wordt 'slechts' een extra toilet met grote wastafel, niet een douche, maar toch) en wat ditjes en datjes voor de komende maanden, kaarsen, een extra schapevachtje voor de baby, dat soort dingen. Terwijl hij weg was heb ik een deur besteld via ebay voor de nieuwe wc, eentje die bij het huis past (victorian stripped pine als u het weten wil)... we proberen alles zo goed mogelijk georganiseerd te hebben voordat de baby komt en we gepreoccupeerd zijn met andere dingen. Dat houdt in dat ook bijna alle kerstcadeautjes al klaarstaan, ingepakt en wel, op zolder. Normaal gesproken is dat meestal last-minute werk (niet eenvoudig met zoveel neefjes en nichtjes aan de Monaghan kant), dus dit scheelt enorm!
Aoife en ik hadden intussen een ochtendje quality time, met knuffels en boekjes en puzzels. Voor dat laatste heeft ze mijn hulp niet nodig, net zo makkelijk puzzelt ze nu al tot 50 stukjes in elkaar! Ze heeft de afgelopen weken echt een flinke sprong gemaakt, die grote meid.
Dan vanmorgen in plaats van naar de kathedraal van de zon gebruik gemaakt om met John, Andrea en Ellen af te spreken in Williamson park. De eendjes voeren en naar de speeltuin... Aoife zegt: hoera: my best friend Ellen (en zei vrijdag ook my best friend Eric) - erg lief, maar had desalniettemin toch weer behoorlijk wat moeite met delen toen we even stilzaten voor een koffie en chocomel... Het is een fase, houden we onszelf maar voor...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten