donderdag 1 november 2012

begin van de feestdagen

Hier is het al begonnen, het holiday season. Gisteren was het Halloween en Aoife ging als zebra verkleed naar de creche. De traditie hier (in tegenstelling tot Amerika) is om vooral griezelig verkleed te gaan, maar dat leek mij toch een minder goed idee, ook al waren de £1 heksenjurkjes best schattig... dus een zwart witte streepjesjurk en haar zebramasker voor madame en maar hopen dat we die traditie kunnen doorbreken. Zonder carnaval moeten kinderen toch ook ooit een andere reden hebben om leuk en creatief verkleed te gaan. Nou komt die reden er tegen het einde van het jaar waarschijnlijk toch nog aan, want gisteren kregen we ook een formulier mee naar huis, om te vragen of het goed was of Aoife meedeed aan het Christmas Play, hier te houden in het grote theater ergens in December. Natuurlijk was dat goed, ik ga het octopuspak vast klaarmaken (grapje, maar Love, Actually geeft denk ik wel een goed beeld van wat we kunnen verwachten!).
Omdat het ochtendritueel nogal problematisch verloopt tegenwoordig met Aoife's ochtendhumeur heb ik geen foto kunnen maken van haar kostuum, daarom als deze oude dan maar:
Aoife is nog een beetje te klein om te gaan trick-or-treaten, en ik niet echt mobiel genoeg om haar te volgen, dus zelf gingen we niet langs de deuren, maar om aan te geven dat wij wel een adres waren dat een bak met snoepgoed klaar had staan moesten we natuurlijk wel een jack-o-lantern in het raam hebben staan. Uiteraard waren de pompoenen overal uitverkocht, maar gelukkig hadden we nog een butternut squash liggen in de uienmand (hoe lang die er al lag kan ik je niet zeggen, maanden zeker, maar nu kwam-ie als noodpompoenoide goed van pas). Uithollen dus, waxinelichtje erin en buiten peuterbereik zetten!
Maar liefst vier keer werd er aangebeld. Een medium formaat heks en magere hein, een kleine heks, een groepje met Frankenstein en weerwolfmaskers (vond Aoife een beetje eng) en een groot formaat heks en magere hein.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten