zondag 17 juni 2012

tuiningeving

het komt niet vaak voor, maar vandaag had ik opeens een tuiningeving! We moeten stokrozen!
Onze tuin is dan best klein en erg murig (maar mooie muren hoor, prachtige oude begroeide natuursteen, het uitzicht is volledig groen (dank aan de vorige bewoners die met kennis een gloenblijvende struikenweelde hebben neergezet), zomer en winter) en en ligt op het noorden, maar ook dat noorden is echt zo erg niet als je wel zou denken, want we wonen hier dan weer zo noordelijk dat de zon hier heus wel de tuin indraait tegen het einde van de dag en daarvoor al via het westen de boel opfleurt.
okee, en nu dacht ik dus opeens dat we achter de muur van onze tuin, tegen de andere muur van de girls grammar school (ook alweer zo mooi, voor zover het blinde muren betreft) - dus op het zuiden en net een stukje zonniger dan ons tuintje, en welk pad naar verluid ook van ons is we daar best eens een heleboel stokrozen konden neerzetten, die dan in de zomer zo boven die muur komen uitpiepen. goed idee he? Helemaal omdat dat pad in kwestie net even iets hoger ligt dan onze tuin, en onze tuinmuur dan weer aan de lage kant is. kun je het je voorstellen?
nee natuurlijk, zo abstract en dan ook nog zoveel haakjes...
kijk zo dan: dit is ons uitzicht uit het achterraam:
kan erger, toch?
en dit de tuin het plaatsje:
en dan achter die muur links van het midden, dacht ik dus: leuk die stokrozen!
nu nog uitvoeren, en lang wachten , want stokrozen, die zijn tweejarig en dus moet je erg geduldig zijn (en lang op een plek blijven wonen).

update: je kunt blijkbaar ook zogenaamde plug plants kopen: minuscule hollyhocks in de kiem, en daar heb ik er nu 12 van besteld in de hoop dat we zoniet dit jaar dan toch zeker wel volgend jaar een mooie boerse muur achter ons huis hebben. En laat het zaad daarna zelf verder het werk maar doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten