zaterdag 28 januari 2012

een zonnige zaterdag...

... in de winterse transitiestad Lancaster (als je niet weet wat transitie is, dan verwijs ik je graag door naar mme zsazsa, die heeft er zelfs een wedstrijd van gemaakt om het begrip wereldkundig te maken...).

Naar de speeltuin met Maja en Molly (of zoals Aoife Molly noemt mary...), daar een snelle natte picknick op een bankje, en veel schommelen en op de glijbaan en de wipkip. Taal geen bezwaar, we verstaan alles door elkaar met ons ingeboren (o nee) taalinstinct: noors en nederlands lijken in kindergericht spreken erg veel op elkaar en anders wel op het engels.


en dan door naar het friends meeting house (weet u nog, van de ceilidh workshop?):
aardappels kopen voor in de achtertuin (Padraic heeft een plan, die Ieren kunnen het ook niet laten, maar ik zal het wel zien). Ik zeg kopen, maar ruilen (voor jam of stekkies of oude schoenen) mag ook. En dan naar huis voor thee en melk en:
een partijtje voetbal. Sorry, ziet er niet uit als voetbal? Is dit beter:
hup Liverpool! Dirk Kuijt scoort 2-1 tegen Manchester United! Het zijn toch altijd weer die Hollanders...
en dan:
een ererondje door de kamer, met de nieuw geupgrade poppenwagen (nu ook met boodschappennetje, gisteravond door mama gehaakt)
en even de boel poetsen, and so to bed.

2 opmerkingen:

  1. Potato day?? Leg eens uit..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja daar koop je dus jeaardappels voor het komende jaar, om te planten in de achter- of volkstuin. Ze hadden er wel twintig rassen, en ook kleine fruitboompjes, jam, taart enzovoort. Allemaal van mensen die zelf een tuin hebben (dus geen bedrijven ofzo)

    BeantwoordenVerwijderen