vrijdag 12 oktober 2012

cheeky monkey my darling

nursery taal. Binnen twee weken dat Aoife in haar nieuwe groep zat kwam ze thuis met woorden als noisy en messy, en daarna volgde cheeky monkey maar dat is al maanden geleden. In de zomer riep ze opeens: my turn now! en nu heeft ze darling opgepikt. Al het andere Engels valt ons niet op, (want ze zegt veel meer, en vooral haar Engels maakt momenteel een grote sprong), maar dat zijn uitdrukkingen die we hier ook gebruiken, maar darling, nee.
Onze cheeky monkey darling heeft vandaag (eindelijk) de erfenis van de oude buren hier op het plein in gebruik genomen. Toen zij verhuisden kregen wij hun Peppa Pig play mat. Nu een goede afleidingsmanoevre om Aoife op vermoeide vrijdagen bezig te houden. Ik heb er net een week onderwijs opzitten en gisteren als klap op de vuurpijl een (u dacht al hoe heeft het zo lang kunnen duren...:) noodbezoek aan de tandarts, jawel, dus een beetje gegarandeerd zelfstandig spelen leek mij wel zo prettig deze morgen. Where's the green cricle? Where's the number seven? Where is grandpa pig? roept de playmat en als je die dan aanwijst zegt de mat met Peppa's stem: that's right: you're very clever!. Aoife heeft een peutercrush op Danny Dog, dus die is favoriet.
Naar bed gaan is een stuk makkelijker nu trouwens, Aoife klimt er zelf in (we wachten nog even met het grote bed totdat het nieuwe van de badkamer eraf is - een verandering tegelijk (zei de lamme tegen de blinde - projectie? misschien, maar het werkt wel!)) en we hoeven haar een stuk minder over te halen om dat te doen. Granny zei dat nu Aoife langzaamaan richting drie jaar gaat al dit soort dingen gemakkelijker gaan worden. Ik hoop het maar... ondanks de play mat hebben we vanmorgen al drie driftbuien achter de rug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten