woensdag 26 september 2012

Look!

Aoife weet wel wat er staat te gebeuren. Mama heeft een kleine baby in haar buik. Opeens staat er een wiegje bij ons in de slaapkamer (te wachten tot we het schoonmaken... dit is een vervanging van de familiewieg, die na alle Monaghan kindereren ook alle kleinkinderen heeft geherbergt, en na Aoife en Isla en tenslotte Jack behoorlijk uitgeleefd was, bijna hetzelfde, gevonden op ebay): voor de kleine baby! En opeens hangt daar het truitje dat ik aan het breien was. Look! voor kleine baby! Aoife wilde het in haar kamer hebben hangen, aan haar deur, want het is voor háár broertje. Hopen maar dat dat enthousiasme blijft!
(het patroon is gebaseerd op baby shell door fulloffluff, maar met de mouwen gebreid met hetzelfde aantal steken als waarmee ze beginnen, in plaats van geminderd. Wol is rico essentials soft merino aran wol kleur: gold, en een restje dk merino wol in creme).

Intussen probeer ik elke dag niet alleen de imminente dingen te doen, maar ook de handig voor lange termijn dingen. De loodgieter is nog steeds bezig (nog wel een week... wat een ellende! Zo ziet het ernaar uit dat we Deel 2: Verbouwing the Sequel niet voor de baby gaan redden..., zeker niet met Dave's plannen om daarvoor eerst nog even twee keukens tegaan installeren bij andere mensen).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten