woensdag 26 september 2012

interesting

Ik hoor alsmaar van die continue checkups bij het consultatiebureau in Nederland. Kan het kind dit en dat al, groeit het goed enzovoort... Hier is dat veel minder het geval heb ik de indruk, maar afgelopen maardag was het dan toch zover dat Aoife voor het eerst "getest" werd. Dat had achteraf gezien op eenjarige leeftijd ook moeten gebeuren, maar om de een of andere reden zijn we daar niet voor uitgenodigd. okee, ik weet wel wat die reden is, en dat is omdat wij doordat we verhuisd zijn, nu precies tussen twee zogenaamde catchment areas vallen van de health visitors. Apparently.
Dus wij naar het children's centre in de regen. Julia gaat kijken of jij goed kunt spelen en puzzels kunt maken enzo.
We waren nog niet binnen of Aoife had een puzzel gevonden om dit even te demonstreren. Dat die puzzel in de gang lang mocht de pret niet drukken. En omdat ze zo lief aan het spelen was met alles dat ze tegenkwam zijn we niet eens toegekomen aan de kamer waar het consult zou hebben moeten plaatsvinden. Zo waren daar het keukentje, de boekjes, de beren, de dekentjes...  Voor Aoife gezamelijk een teddy bear picnic. Het kind heeft nog nooit van het liedje gehoord, maar organiseerde er wel een. Later vond ze ook de verkleedkleren, met als topper natuurlijk de rode glittercape van roodkapje. Even een mandje zoeken, en ze kwam terug met het mandje met de kleurtjes erin. Ja, ze hebben er nogal veel in de gang staan daar - zoveel zelfs dat het Aoife even teveel werd en ze een echte driftbui kreeg. Oh, you're two are you? zei Julia droogjes...
Alles was goed, de health visitor vond Aoife een lively and interesting girl. Dat vinden wij natuurlijk ook, en ik vermoed zomaar dat kinderen voor hun ouders altijd interessant zijn, maar Julia zei: ja dat is wel zo, maar niet voor mij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten