zondag 26 augustus 2012

bank holiday weekend

Bank holidays
. Ik zag dat als dertienjarige al in the Secret Diary of Adrian Mole staan op sommige maandagen, maar had geen idee wat ze betekenden. Volgens mijn Engels-in-de-startblokken kon het alleen maar gaan om de schoolbanken (want waarom zou Adrian Mole anders vrij hebben op die dagen), en verder kon ik er eigenlijk niet veel mee. Bij ons zijn de extra feestdagen in het jaar nog vooral gekoppeld aan oude religieuze feesten, hemelvaart, pinksteren, met een handig zwaartepunt waar je het nodig hebt: in de lente. Hier zijn ze min of meer systematisch verspreid over het jaar, altijd op maandag zodat je een lang weekend hebt en ja, de banken zijn inderdaad dicht (en de schoolbanken ook), maar de collegebanken (en de winkels) allerminst. toch is het niet ongewoon om je er ook als academicuys aan te houden: kinderen zijn immers thuis van school of nursery, dus waarom jij zelf dan niet? Er moet toch iemand voor ze zorgen?

Morgen is het Summer Bank holiday, en daarom is het Rustig, want met de lange weekenden gaat men erop uit. Naar familie of de heuvels in. Wij zijn net terug van vakantie en hadden hier gisteren een afscheidsfeestje voor een collega van Padraic die teruggaat naar Canada, dus wij blijven thuis en Komen Tot Rust met een frisse wandeling op de zondagmorgen (toch bijna net zo goed voor de ziel als een kerkbezoek). De natuur ligt hier om de hoek zoals u weet, dus dat kwam goed uit: op naar de Fairfield velden, boom- en braamgaard en de speeltuin natuurlijk.
We hadden Aoife vanmorgen een cadeautje gegeven: een balletjurk (in haar woorden), en die moest natuurlijk aan. Ze heeft onlangs een flinke sprong gemaakt, zegt opeens de meest productieve zinnen en onverwachte dingen (in het Nederlands) "baby badje voor toen Aoife klein was" (en is daarom wel toe aan wat nieuw speelgoed) en heeft bovendien gisteren zo goed geslapen en niet geklaagd over bedtijd en doorgeslapen (ondanks dat feestje) dat ze wel een verrassing verdiend had. Een schot in de roos! Haar boekje over Degas' danseressen uit de mini masters set die ze ooit van Eric heeft gekregen werd er meteen bijgepakt en ze was in de wolken!
Maar dan wel met maillot en laarzen natuurlijk.
naar de white cattle kijken en de kalfjes zien drinken:
en ook het kleine wildlife bestuderen...
en dan appels plukken in de boomgaard. Als ze rood zijn zijn ze rijp, toch?
nog even kijken hoe het met de kippen gesteld is vandaag
gillend van vreugde op de grote schommel (meer hoog!) met papa (met mij gaat dat nu echt niet, die buik zit veel te veel in de weg!)
en dan is dit de buit
En as we speak zijn vader en dochter apple blackberry crumble aan het maken. Plaatjes daarvan volgen dalijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten