donderdag 24 april 2014

Aoife vier!

En toen was Aoife toch alweer vier jaar! Wat is de tijd snel gegaan, het leek wel gisteren dat ik voor haar in het ziekenhuis lag om te worden ingeleid, en wat een dame is ze opeens geworden. Ze heeft al maanden uitgekeken naar haar verjaardag. Sinds voor sinterklaas op zijn minst, en de laatste twee weken heeft ze afgestreept op de koelkast, maar gisterenochtend was het dan echt zover...

Ik had de avond ervoor de tafel gedekt, in roze want ja, meisjes van vier houden van roze, en ook al doe ik dat niet, het is haar feestje, toch?
een stapel roze cadeautjes (dat is dan weer het voordeel van familie die ver weg woont, Padraic's familie zorgt er meestal voor dat hun pakjes op tijd hier zijn zodat ze op de dag kunnen worden uitgepakt), roze slingers, ballonnen en servetten, roze bekertjes en rietjes, en vier roze rozen voor ons meisje van vier.

En wat deed Aoife toen ze wakker werd? Ze liep naar de keuken en vroeg 'waar zijn de grijtjes' 'geitjes?' zei ik, wat bedoel je? Ze kan nog niet zo goed uitleggen wat ze bedoelt als we dat vragen dus in plaats daarvan werd ze ongeduldig en zei steeds luider 'DE GRIJ-TJES!!!' - totdat het opeens klikte in mijn hoofd (ik had de speling er natuurlijk niet bij) en ik me realiseerde dat ze de krijtjes zocht om haar aftelkalender in te vullen.
ahaaa!
Daarna kon het feest echt beginnen met kleine amerikaanse pannekoekjes en cadeautjes voor het ontbijt.
Ze wilde opeens ook zelf met mes en vork eten!
en ging na de cadeautjes met een grote trommel zelfgemaakte roze cupcakes naar preschool voor de morgen.
Toen ze met de lunch terugkwam was ons grote cadeau voor haar ook eindelijk bezorgd en kon ze dat uitpakken.
een roze driewielerstep! Alle coole kleuters hebben er eentje, wist je dat? (bij de workshop in Londen een paar weken geleden was er een ware steppenstalling naast mijn peutertafel toen we de zelfportretten aan het maken waren!)
Aoife was er erg blij mee, en Fergus was ook zwaar onder de indruk, en wilde eigenlijk het liefst zelf erop.
(kijk ze heeft zelfs een roze tule rok aan - met een wollen bruin truitje en dikke bruine maillots, want nee het is hier nog geen zomer, en je moet dat roze toch een beetje intemmen. Met roset, dat dan weer wel).
Maar omdat haar step er in de morgen nog niet was hadden wij haar ook nog even een ander cadeau gegeven, snel de dag ervoor gekocht in de stad:
Een prachtige prinsessenjurk van fluweel, met middeleeuwse mouwen en een hoepelrok en al. Aoife is zo bezig met verkleden en prinsessen de laatste tijd, dat haar andere prinsessenjurk die gescheurd was bij de naad wel aan vervanging toe was. Ze zag er erg statig in uit, en was er ook heel blij mee.
Kijk! ze kan toch zo in de nachtwacht :)?
's Avonds hadden we haar favoriete eten (risi e bisi) en als toetje, zoals we altijd doen met onze verjaardagen, een cupcake (de taart komt dan met het feestje, zaterdag), versierd met roze icing én glitters, én sprinkelchocolaatje, én sterretjes én marshmallows voor Aoife.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten