woensdag 5 december 2012

slaap

zo, dus dat bed was wel een succes. Eergisteren klom Aoife er zelfs zelf in om om 11.30 even een uur te gaan dutten. Helaas klimt ze er ook even zo gemakkelijk 's nachts uit om te checken of het l tijd is om op te staan. Ze komt dan onze kamer in, en eerlijk is eerlijk, ze laat zichzelf ook net zo gemakkelijk weer terugmarcheren, maar intussen zijn wij en zij wel weer wakker (alsof elk uur naar de wc moeten niet genoeg nachtelijk ongemak is).
Dus dachten wij: ze moet een klok die haar op peuterwijze vertelt of het al tijd is om op te staan. Die bestaan, de groclock, tevens nachtlampje, is blauw met een ster als het nacht is en je kunt zelf instellen wanneer je vindt dat de dag begint, en dan komt er een zon in beeld. Voor ons begint de dag om 7.15 , en de blauwe ster telt met kleine sterretjes af hoelang dat nog duurt, dan komt er een zonsopgang et voila: het is dag.
De eerste nacht werkte het goed, Aoife sliep waarempel tot 7.15 en kwam toen bij ons nog verder slapen.
Vannacht, ondanks de klok kwam Aoife toch weer elk halfuur zo'n beetje bij ons de kamer binnen. Wij moe - dat is lastig maar tot daar aan toe... Maar zij moe - goede hemel, dramas. Ze is nu op de creche (ik heb net een lappendeken zitten naaien voor op haar grote bed, er moet nog een vulling en achterkant tegenaan, maar so far so good... Heb ik nog eens iets aan al die vintage lakens die ik hier heb liggen...) maar komt zo thuis en moet dan een dutje doen. En ik heb zomaar het vermoeden dat ze daar flink moeilijk over gaat doen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten