vrijdag 16 september 2011

groeien

In de morgen speelt Aoife vaak wat in de kamer of even in de box. Dat vindt ze niet altijd leuk, maar aangezien ze tegenwoordig lades leeghaalt, sudocrem om naar mond smeert, op stoelen klimt die dan omkiepen, kortom werkelijk alles interessant vindt, is dat het veiligst terwijl ik nog een beetje opsta dingen in huis doe. Ze tekent dan graag wat op haar magic drawing board (soort etch-a-sketch), of speelt met haar kabouterhuis of babylaptop met geluiden. Maar favoriet is dingen uit de box gooien. Of alles en dan niet meer weten wat nu.
Gelukkig doet ze ook af en toe dingen in de box als ze ermee uitgespeeld is in de kamer. Zo heft dat elkaar dan weer een beetje op.
Groot favoriet speelgoed momenteel zijn de duplo, en al haar kookspullen. Ze mag graag even alle rozijnen uit haar doosje halen en dan koken op een bord, roeren met een vork (alle kopjes goed dichtbij gezet), of thee maken met een prop papier. Eten doet ze zelf, ook soep. Deze lepel is de enige die ze goed vasthoudt overigens, de mensen bij oxo weten wel wat ze doen...
Gisteren was het zo zonnig dat we op de fiets heen en weer naar de nursery konden (ik bedoel het is wel 40 minuten fietsen en heuvelop, dus daar moet je niet ook nog eens slecht weer aan toevoegen, zeker niet met die fietsonvriendelijke linksrijdende lui hier). Maar meestal is het bagger (letterlijk), vanwaar dit ruimtepak:
Ja het is een grote idylle.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten