zaterdag 16 april 2011

meer kreta

het was alsof we bij familie logeerden, het seizoen was nog maar net begonnen, dus we waren zo'nbeetje de eerste lichting toeristen van het jaar. Overal was het nog heel rustig, veel tavernas waren ook nog niet open, en alle opgravingen en musea waren heel kalm en ruim. Aoife liet zich in het vliegtuig op de heenweg niet echt gaan, en was zo moe, maar slapen ho maar. Uiteindelijk kroop ze in mijn armen en boog ze voorover over mijn arm heen en viel ze dan toch even voor 40 minuutjes in slaap, genoeg om fris en fruitig weer verder te kunnen. Meer dan op de terugweg overigens, maar daar was ze dan wel weer in een puik humeur. Die vier uur durende vluchten zijn wel even andere koek dan onze vaste trip naar Schiphol.
een grote autostoel die - warempel- vooruit kijkt en dus uitzicht geeft uit de auto! het strand, en al dat enge zand (ben zelf ook geen fan), en blote benen. overal waar we kwamen kreeg aoife kussen en knuffels van de grieken en de mevrouw die het appartementencomplex bestierde wilde haar maar niet laten gaan, en gaf ons een 'discount because I love her!', aah.
we zijn naar knossos geweest (verrassend anders dan ik me herrinner van mijn griekenlandreis in 5gym) en naar het minoische paleis in Malia, we hebben gezwommen en veel griekse salade gegeten.
heel veel zelfs.
Aoife wijst nu naar dingen als je ernaar vraagt (papa, mama, de zee, de berg, hondjes, haar beer), ze doet honden na (woefwoef- op haar manier dan), ze wil alles eten dat wij eten, ze deelt haar eten met ons, speelt dat ze mensen opbelt met haar telefoon en ze geeft haar beer te drinken uit een waterfles. Ze wordt al zo groot!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten